NavMenu

Od 1. januara 2018. onlajn osnivanje preduzetničkih radnji i jednočlanih društava

Izvor: Novosti Petak, 24.11.2017. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Od 1. januara iduće godine svi oblici preduzetničkih radnji i agencija, kao firme u obliku d.o.o. sa jednim vlasnikom, moći će da se osnuju i registruju elektronski, direktno na internet stranici Agencije za privredne registre (APR), bez podnošenja ijednog papira.

- Postepeno, osim preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću, za koje je procedura osnivanja ujedno i najjednostavnija, to će biti omogućeno i ostalim oblicima privrednih društava,a potom i udruženjima, zadužbinama, sportskim društvima - najavljeno je iz Agencije za privredne registre.

Prema podacima APR, mesečno se, inače, osnuje oko hiljadu privrednih društava sa jednim vlasnikom, i oko 3.000 preduzetničkih radnji. Od Nove godine trebalo bi da zaživi još jedna novina - regionalni privredni registar.


- Reč je o regionalnom privrednom portalu zapadnog Balkana. Prvo bi se uvezali Centralni registar Makedonije i Agencija za privredne registre Srbije, a u narednom periodu očekuje se i priključenje Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Albanije, BiH - istakao je Zvonko Obradović, direktor APR-a.

- Korisnicima će, putem ovog regionalnog registra, u početku biti dostupno nekoliko servisa, koji će se vremenom uvećavati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.