NavMenu

Otvorena fabrika Zoppas u Kikindi vredna 2,4 mil EUR - U planu gradnja još jednog proizvodnog objekta

Izvor: eKapija Petak, 24.11.2017. 12:28
Komentari
Podeli
Sa otvaranja fabrike Zoppas u KikindiSa otvaranja fabrike Zoppas u Kikindi
Fabrika za proizvodnju različitih vrsta grejača Zoppas u Kikindi otvorena je u četvrtak (23. novembra 2017. godine). U fabrici će biti zaposleno više od 400 ljudi, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede

Ministar privrede Goran Knežević, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i direktorka Zoppasa u Srbiji i Rumuniji Karmen Rusmir, zajedno su presekli vrpcu, čime je i zvanično otvorena fabrika, vredna 2,4 mil EUR.

- Ovde smo pronašli dobru sredinu za realizaciju investicije, u vidu regionalnih i nacionalnih vlasti, ali i kvalitetnu i dobro obučenu radnu snagu. Oni su i naša motivacija za proširenje kapaciteta - rekla je Karmen Rusmir, a prenosi portal Gradski.

Fabrika u Kikindi imaće 430 radnika, ali će taj broj uskoro biti i značajno veći.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potvrdio je da ranije potpisan ugovor predviđa izgradnju nove fabrike i otvaranje novih radnih mesta. Procenjuje se da će, u narednih godinu i po, Zoppas imati oko 1.000 radnika.

ĐanFranko Zopas, predsednik Grupe Zoppas i Federiko Zopas, generalni menadžer Grupe Zoppas, zahvalili su celom timu na realizaciji ovog projekta.

- Zaista nisam mogao da verujem da smo u roku od samo godinu i po, i starta od nule, došli u situaciju da imamo ovakvu fabriku. Kompanija Zoppas postoji od 1963. godine. Sedamdesetih godina prošlog veka vredela je pola miliona, a ove godine ćemo dostići cifru od 500 mil EUR - rekao je ĐanFranko Zopas.


Zoppas grupacija je jedna od vodećih svetskih proizvođača grejnih elemenata za kućnu upotrebu, industrijskih sistema i proizvoda za specijalne industrijske namene. Proizvodi različite vrste grejača koji se nalaze u širokoj primeni - od kućnih aparata, bele tehnike, pa do autoindustrije, opreme za medicinsku i prehrambenu industriju.

Prisutni su u Srbiji, Rumuniji, Nemačkoj, Rusiji, Francuskoj, SAD, Brazilu, Meksiku, Kini. Grupacija zapošljava oko 8.000 ljudi, a ostvaruje poslovni prihod od oko 710 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.