NavMenu

Siemens kupuje kompaniju Milanović Inženjering - Preuzimanje proizvođača opreme za šinska vozila početkom 2018.

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: J5M/shutterstock.com)
Siemens planira preuzimanje srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović Inženjering. Firma sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju, navedno je u saopštenju kompanije Siemens.

Kako se dodaje, visina transakcije ostaje poslovna tajna, a zaključenje posla očekuje se početkom 2018, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

- Preuzimanjem kompanije Milanović Inženjering, Siemens ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu. Siemens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu. Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u Siemensovoj fabrici Large Drive u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji - izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens Srbija.

- Uveren sam da će zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Siemensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, ova fabrika u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila. Pozitivna radna klima u porodičnoj firmi je posebna korporativna karakteristika Milanović Inženjeringa i upravo to je razlog što je ova firma vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila po kvalitetu proizvoda i cenovnoj konkurentnosti. Dolazak Siemensa predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region - rekao je Bratislav Milanović, vlasnik Milanović Inženjeringa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.