Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.11.2017.| 15:40

Koncesionar preuzima upravljanje Aerodromom Nikola Tesla od avgusta 2018?

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Beogradski aerodrom Nikola Tesla očekuje da novi koncesionar preuzme upravu nad aerodromom 1. avgusta 2018. godine, prenosi ExYu Aviation News.

Ovaj datum dolazi nakon nekoliko kašnjenja u procesu izbora koncesionara pa je novi rok za podnošenje prijava za obavezujuću ponudu za koncesiju sada 8. decembar.

Nakon toga javno telo koje procenjuje ponude imaće dodatnih trideset dana da donese odluku o najpovoljnijem ponuđaču.

Podsetimo, srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ranije je izjavila da se dogovor o budućem koncesionaru očekuje u martu 2018. godine, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao prošle nedelje da očekuje da će naknada za koncesiju iznositi oko 500 mil EUR, dvostruko više od početne procene.

Budući koncesionar će biti odgovoran za dugoročnu razvojnu strategiju aerodroma, uključujući upravljanje, održavanje, finansiranje i širenje kapaciteta.

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.