NavMenu

Pirotski Tigar dobio 80 miliona dinara od Vlade Srbije - Kompanija očekuje i povoljniji UPPR

Izvor: eKapija Sreda, 22.11.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Pirotski Tigar dobio je 80 miliona dinara od Vlade Srbije, prenosi portal PlusOnline. Prethodno su Gradska uprava Pirota i novo rukovodstvo Tigra od države tražili da im preko Fonda za razvoj ili subvencijama obezbedi oko 100 miliona dinara za sirovine.

Razlog za to su sklopljeni ugovori po kojima bi do kraja godine mogli da rade u tri smene, ali im nedostaju obrtna sredstva da pokrenu proizvodnju.

Uplaćeni novac omogućava fabrici perspektivu, jer se za proizvodnju po NATO standardima interesuju kupci iz Litvanije i armije Finske i Norveške. Postoje ugovori koji do kraja godine moraju da se realizuju, kao što je isporuka vatrostalnih čizama za Hong Kong i opanaka u Japan, a strani partneri zainteresovani su i za obnovu sportskog programa.

Pored toga, prema rečima generalnog direktora Vladimira Ilića, očekuju i novi UPPR koji bi pod boljim uslovima sklopili sa poveriocima.

- Verujem da nas banke neće blokirati do kraja godine i da će nam dati šansu da pokrenemo proizvodnju, jer su i same svesne da bez toga neće moći da u boljem procentu naplate svoja potraživanja. Verujem i da imamo šanse da sklopimo novi UPPR, a neki od poverioca prihvataju i naplatu 75% duga - kaže novi direktor Vladimir Ilić i dodaje da novac za repromaterijal pokušavaju da preko SDPR-a dobiju i iz avansnih plaćanja po već sklopljenim ugovorima.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da je dobro što je država pomogla, jer bez svežeg novca fabrika ne bi mogla da uđe u ozbiljniju proizvodnju

- Tigar je imao jednu veliku ekspanziju pre desetak godina, jedan od njegovih kapitalnih projekata je Slobodna zona Pirot, gde je glavni akcionar, a u njoj je sada 30-ak proizvodnih pogona. Imali su i druga ulaganja, ali je to i period kada se firma "preinvestirala", zatim je došla kriza i oni su počeli da gomilaju dugove - navodi Vasić, prenosi PlusOnline.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.02.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Da li će se isplatiti Nacionalni stadion? - Ministarstvo finansija naručilo studiju izvodljivosti

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu Studije izvodljivosti za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona na teritoriji gradske opštine Surčin u Beogradu. Nabavka obuhvata 3 faze. Prva, konceptualizacija, podrazumeva pregled ciljeva koji se žele postići razvojem Nacionalnog stadiona, prezentaciju okvirnog plana projekta, prikaz prihvaćenog rešenja za izgled stadiona i funkcije, analizu sadržaja i uporednih praksi,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.