NavMenu

Gradnja tunela od Savamale do Pančevačkog mosta počeće 2019. - U 2018. tender za saobraćajnicu ispod Topčiderskog brda

Izvor: eKapija Sreda, 22.11.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tommy Lee Walker/shutterstock.com)Ilustracija
Gradnja tunela na mestu sadašnje autobuske stanice koji će izlaziti skoro kod Pančevačkog mosta počeće 2019. godine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

- To će omogućiti da se za 14% smanji broj vozila u centru grada – rekao je gradski čenik dodavši da će se naredne godine raspisati i tender za tunel ispod Topčiderskog brda.

On je pojasnio da će sledeće godine početi novi ciklus radova i sređivanja Beograda pa će se raditi potpuna rekonstrukcija ulica Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i Cara Dušana.

- Radićemo rekonstrukciju Ulice kneza Miloša, ali će se sledeće godine raditi samo trotoari, a 2019. podzemna garaža koja će primati oko 450 parking mesta. Radiće se i obnova Trga republike kao i četiri podzemne garaže - Kosovska, Trg republike, Studentski trg i Kosančićev venac.


Počeće i gradnja mosta na Savi, umesto sadašnjeg tramvajskog, gde će biti četiri saobraćajne trake i prostor za tramvaje. Kada to bude završeno, počinje gradnja tunela između Save i Dunava (od Savamale do Pančevačkog mosta).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.