Izvor: Danas | Četvrtak, 25.09.2008.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hiljadu radnika preduzeća IMT stupilo u generalni štrajk

(Foto: b)


Radnici Industrije mašina i traktora započeli su generalni štrajk, jer su nezadovoljni procesom privatizacije, izjavio je poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije IMT-a Vidoje Šćepović.

On je kazao da je oko 1.000 radnika IMT-a od juče (24. septembar 2008. godine) u generalnom štrajku jer traže i isplatu zarada za juli, akontacije za avgust, regres i naknade troškova za prevoz. Šćepović je naglasio da su radnici nezadovoljni jer se ne poštuje kolektivni ugovor u preduzeću, a nije rešen ni status zaposlenih.

- Tražimo hitnu izradu kolektivnog ugovora o bezbednosti i zdravlju na radu, njegovo potpisivanje, kao i zaključenje ugovora o osiguranju zaposlenih- kazao je on.

Agencija zaprivatizaciju nakon odustajanja prvo i drugorangiranog ponuđača pozvala je početkom septembra, trećerangiranog ponuđača, konzorcijum "Agri Investments", na pregovore o kupovinu 100% kapitala beogradskog IMT-a, a uslov za za počinjanje pregovora bio je obavezan kvalitetan investicioni program.

U konzorcijumu "Agri Investments" su firme "MPC Properties" iz Beograda, čiji je vlasnik Petar Matić i Adriano Korsi iz Italije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.