Izvor: Promo | Četvrtak, 23.11.2017.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kaspersky Lab - Akcenat na poverenju i transparentnosti

Današnje društvo sve više zavisi od informatickih i računarskih tehnologija (ICT), pa zbog toga sajber pretnje predstavljaju sve veću opasnost. Zbog ubrzanog tempa i razvoja ICT-a i širenja pretnji, kompanija Kaspersky Lab veruje da je bolja saradnja u oblasti zaštite sajber prostora važnija nego ikad. Kompanija Kaspersky Lab strastveno je predana zaštiti svojih korisnika širom sveta od sajber pretnji, pomoću vodeće tehnologije i kroz analizu tržišta, bez obzira na svrhu i poreklo ovih pretnji.

Poverenje je ključno za razvoj sajber bezbednosti

Kada je reč o sajber ili kibernetčkoj bezbednosti, poverenje je neophodno. Upravo zato poverenje treba da bude temelj svake saradnje između onih koji žele da osiguraju i zaštite pojedince, organizacije i preduzeća od sajber pretnji. Kompanija Kaspersky Lab je svesna činjenice da se poverenje ne sme uzimati zdravo za gotovo, već se neprestano mora izgrađivati kroz trajnu predanost transparentnosti i odgovornosti.

Izbor korisnika

U sklopu Gartner Peer Insigts Customer Choice izbora za 2017. godinu, kompanija Kaspersky Lab osvojila je priznanje na osnovu ocene zadovoljstva korisnika, u vidu Platinum nagrade u kategoriji Endpoint Protection Platforms. Customer Choice Awards su nagrade koje su potvrdili profesionalci iz redova krajnjih korisnika i predstavljaju priznanje za kompanije koje ocenjuju njihovi korisnici.

Saradnja sa IT bezbednosnom zajednicom

Kompanija Kaspersky Lab smatra da zajednički napori i saradnja predstavljaju najefikasniji način borbe protiv sajber kriminalaca. Kako bi ta borba bila uspešna, kompanija Kaspersky Lab odlučila je da sarađuje sa globalnom IT bezbednosnom zajednicom, međunarodnim organizacijama, nacionalnim i regionalnim agencijama za sprovođenje zakona, uključujući i INTERPOL i Europol.

- Interpolov novi sporazum sa kompanijom Kaspersky Lab dodatan je korak u našim kontinuiranim naporima da se zakonodavstvima sirom sveta osigura pristup informacijama koje su im potrebne za suzbijanje sajber pretnji. Videli smo da je saradnja sa privatnim sektorom ključna za efikasno rešavanje ovog globalnog fenomena čija opsežnost i složenost su i dalje u porastu - izjavio je Noboru Nakatani, izvršni direktor sektora Global Complex for innovation u Interpolu.

- Nemamo nameru da upozoravamo korisnike da ne koriste proizvode kompanije Kaspersky Lab , jer BSI nema dokaza o neprimerenom ponašanju kompanije ili sumnji na nedostatke u softveru. BSI trenutno nema nikakvih naznaka da se proces koji je opisan u medijima zapravo dogodio - poručili su iz BSI-a, Nemačke federalne agencije za IT osiguranje.

Inicijativa globalne transparentnosti

Kompanija Kaspersky Lab će pokrenuti Inicijativu o globalnoj transparenstnosti kako bi demonstrirala svoju predanost ka dobijanju i održavanju poverenja kupaca i partnera.

Kompanija ce osnovati tri centra za transparentnost u SAD, Evropskoj uniji i Azijsko-pacifičkoj regiji, kako bi rešavala bezbednosna pitanja u saradnji sa korisnicima, pouzdanim partnerima i vladinim organizacijama. Ovi centri će pouzdanim partnerima služiti kao baza, gde će moći da pristupe kodovima kompanije, paketima za ažuriranje softvera i pravilima za otkrivanje pretnji, kao i drugim aktivnostima.

Načela saradnje kompanije Kaspersky Lab sa agencijama za sprovođenje zakona, komercijalnim i javnim ustanovama možete pronaći na adresi.

Glavni ciljevi kompanije ostali su nepromenjeni tokom 20 godina postojanja - pružanje vrhunskih rešenja za sajber bezbednost i pomoć u borbi protiv sajber pretnji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.