Izvor: eKapija | Utorak, 21.11.2017.| 14:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nove tehnologije povećavaju konkurentnost - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Industrija – Nove tehnologije povećavaju konkurentnost. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Šta bi trebalo preduzeti kako bi se unapredila domaća industrija?
2. Šta je potrebno za digitalizaciju industrije i države?
3. Kako se veštačka inteligencija može primeniti u poslovanju?
4. Koji su najvažniji projekti za jačanje naučno-tehnološke infrastrukture u Srbiji?
5. Koliki su potencijali blockchain tehnologije?

U Tematskom biltenu za eKapiju govore direktor kompanije Microsoft u Srbiji Željko Vujinović, direktor kompanije Siemens u Srbiji Udo Eichlinger, direktor kompanije SGS u Srbiji Marinko Ukropina, kao i direktor razvoja u firmi INDAS Miroslav Hribljan.

Primer upotrebe virtuelne stvarnosti u arhitektonskoj vizualizaciji pokazala nam je firma Alukonigstahl, a sve prednosti primene mašinskog učenja u poslovanju predstavila je firma ASW. U Tematskom biltenu možete se upoznati i sa prvom pametnom pumpom na svetu brenda Wilo, kao i sa Metso mobilnom drobilicom na elektropogon. U našem izdanju predstavljen je i robot YuMi, koga je kreirala kompanija ABB pokušavajući da odgovori na pitanje - "Kako možemo napraviti robota koji bi bezbedno radio uz ljude deleći zajedničke poslove uz visok stepen produktivnosti?".

Kompanija SAP je iznela veoma interesantan pogled na digitalizaciju i njene mogućnosti. Metronik je predstavio rešenja za podršku u proizvodnim procesima. Svoja rešenja predstavio je i Danfoss, koji je među liderima u oblasti energetske efikasnosti. Korisne informacije o servisu i održavanju data centara dala je kompanija ENEL PS. Metalac FAD je predstavio novu liniju za površinsku zaštitu metala. Solfins je predstavio primenu 3D tehnologije u domaćoj industriji, a Neo-plast industry rešenja za prečišćavanje i tretman voda po sistemu "ključ u ruke". Detaljnije informacije o GDPR-u i osiguranju od IT i sajber rizika saznali smo od firme VIB.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačate svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala. Tema sledećeg biltena je logistika.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.