NavMenu

Pirate Technologies širi data odsek u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2017. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Softverska kompanija Pirate Technologies, tehnološki centar nemačke kompanije HolidayPirates Group, najavio je nove investicije u Srbiji i proširenje data engineering i data science odseka, čije je sedište u Beogradu.

Vladimir Živadinović, operativni direktor Pirate Technologies-a, navodi da će širenje data odseka biti sprovedeno u okviru strategije unapređenja njihovog tehnološkog centra.

- Kao tehnološki centar nemačke HolidayPirates Group, zajedno sa kolegama iz Berlina, razvijamo softversku platformu koja ima više od 30 miliona poseta putem veba mesečno i koja generiše nekoliko gigabajta podataka dnevno. Zbog toga je upravljanje podacima veoma važan segment daljeg razvoja našeg tehnološkog centra i biće u fokusu beogradske kancelarije u narednom periodu - istakao je Živadinović.

Živadinović je dodao da će, u beogradskoj kancelariji Pirate Technologies-a, inženjeri imati priliku da rade se velikom količinom podataka, ali i da upravljaju podacima koji potiču od velikog broja različitih izvora.


- Ono što je specifično za HolidayPirates Group jeste da generišemo mnogo podataka i da ih obrađujemo za svoje potrebe, a to u Srbiji zasad radi mali broj kompanija. Data inženjeri najčešće rade na projektima za druge kompanije, a nama je cilj da stvorimo sopstveni sistem koji će nam omogućiti da donosimo bolje odluke na osnovu podataka, takozvane data driven odluke.

Beogradska kancelarija Pirate Technologies osnovana je 2015. godine kao tehnološki centar nemačke kompanije HolidayPirates Group. Tehnologije koje inženjeri Pirate Technologies-a koriste u data oblasti uključuju Spark, NiFi, AWS, Hive, Python i Java, dodaje se u saopštenju kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.