NavMenu

Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli spremna do jeseni 2018. (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2017. 10:34
Komentari
Podeli
Budući izgled akademijeBudući izgled akademije
Od septembra sledeće godine 40-45 talentovanih fudbalera iz Bačke Topole i okoline imaće smeštaj u objektu fudbalske akademije čije finansiranje pomaže Vlada Mađarske, prenosi RTV Pannon.

Akademija će osim razvoja fudbala imati i značajnu ekonomsku ulogu u Bačkoj Topoli, kroz izgradnju ovog objekta, prodaju placeva, otvaranje radnih mesta i plaćanje poreza.

Zidovi fudbalske akademije su već podignuti, a na postojeće će se podići još jedan sprat. Ove godine će biti podignut i krov, te će i izolacija biti dovršena.

Na tri hiljade kvadratnih metara površine će osim glavne zgrade biti podignuta i četiri fudbalska terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom. Jedan od njih će se u slučaju potrebe moći da se pretvori u pokriveni, tako da će i zimi pružati povoljne okolnosti za mlade.

Prema planovima, pomoćni tereni će se moći koristiti krajem sledećeg proleća, a od jeseni 2018. godine će se vrata akademije otvoriti za mlade fudbalere.

Akademija će imati i centralni stadion sa 3.400 mesta, koji će biti izgrađen na mestu starog gradskog stadiona. Početkom građevinske sezone 2018. se planira početak izgradnje stadiona i pripadajućih sadržaja.

Član Izvršnog odbora Fudbalske akademije Srbije Janoš Žemberi kaže da "ova investicija ima i ozbiljnu ekonomsku pozadinu. Zaposliće se i smestiti mnogo ljudi, a akademija će imati i ozbiljan broj pratećeg osoblja".

Gradonačelnik Bačke Topole Gabor Kišlinder kaže da je fudbalska akademija najveća investicija u opštini u proteklom periodu.

Fotogalerija
Fudbalska akademija Bačka Topola
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.