NavMenu

Agregat A2 hidroelektrane Zvornik u pogonu od januara 2018. - Sledi nastavak radova vrednih 63 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2017. 09:31
Komentari
Podeli
HE Zvornik (Foto: Eps.rs)HE Zvornik
Montaža agregata A2 u hidroelektrani Zvornik u završnoj je fazi, piše EPS Energija.

Početkom novembra treba da započnu ispitivanja pre puštanja u rad, a krajem novembra i ispitavanja pri puštanju u rad agregata, odnosno glavno ispitivanje sa vodom, pri kojem je agregat na mreži.

Nakon ovih ispitivanja agregat A2 započeće probni rad u trajanju od mesec dana. Prema dinamičkom planu radova, završetak probnog rada i preuzimanja agregata A2 očekuje se sredinom januara 2018. godine.

U toku su i fabrička ispitavanja glavne elektromašinske opreme u fabrikama isporučioca i isporuka opreme na gradilište za agregat A3. Radovi na agregatu A3 počeće nakon uspešno završenog probnog rada agregata A2.

Realizovana sredstva na projektu revitalizacija HE Zvornik do sada iznose 50% ugovorene vrednosti, koja iznosi 63 mil EUR.

Revitalizovani agregat A1 u pogonu je od 23. decembra prošle godine i do sada je proizveo 83.544 MWH električne energije za 3.689 radnih sati.

Inače, glavni izvođač Voith Hydro angažovao je na poslovima demontaže postojeće opreme, montaže nove opreme, izvođenju građevinskih radova, kao i za isporuku i ugradnju sistema za rashladnu vodu i sistema za upravljanje elektranom veliki broj firmi iz naše zemlje. To su Elnos BL, Elektroremont, Goša montaža, Institut Mihajlo Pupin, Dijamant Beograd, Jadran Beograd i drugi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.