Izvor: Beta | Utorak, 21.11.2017.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

BRNABIĆ: Država ne može mnogo da pomogne Goši

Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država neće moći mnogo da pomogne radnicima Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke koja je u stečaju. Brnabić je rekla i da će uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru ostati na snazi i sledeće godine.

- Goša je privatna firma i ako je pokrenut stečaj u privatnoj firmi, država malo šta može da uradi kako bi pomogla zaposlenima - kazala je Brnabić novinarima u Kostolcu.

Dodala je da će Vlada ipak ostati u kontaktu s radnicima te fabrike kako bi našla načine da im pomogne da ne ostanu bez sredstava za egzistenciju.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru ostati na snazi i sledeće godine, Brnabić je potvrdila da će ostati ta zabrana.

- Uredba o zabrani zapošljavanja će ostati na snazi kao kontrolor zapošljavanja jer je osnovana komisija koja će voditi brigu o tome - istakla je Brnabić.

Ona je objasnila da to ne znači da je potpuno zabranjeno zapošljavanje u slučajevima gde je to neophodno kada ljudi odlaze u penziju i u sličnim situacijama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.