Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.11.2017.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

REXPO ponovo dovodi investitore u Zagreb - Međunarodni sajam investicionih projekata 30. novembra i 1. decembra

Međunarodni sajam investicionih projekata – REXPO 2017, koji je zakazan za 30. novembar i 1. decembar, ponovo će u zagrebačkoj City Plazi ugostiti mnogobrojne investitore, developere, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicione fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, županija i gradova, medije, kao i sve ostale zainteresovane za razvoj javnih i privatnih investicionih projekata.

Kako se podseća u saopštenju organizatora, partner sajma je Velika Britanija.

- Britanski ulagači REXPO vide kao platformu koja će im omogućiti informisanje o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku, kao i ostvarivanje vrednih kontakata koji bi mogli podstaći veći investicioni zamah. Povodom te saradnje, učesnicima sajma će se obratiti ambasador Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Hrvatskoj, Andrew Dalgleish - dodaje se u saopštenju.

REXPO kao važnu platformu prezentacije investicionog potencijala Hrvatske prepoznaju i ključne državne institucije, što potvrđuje i dolazak ministra turizma Garija Cappellija, kao i potpredsednika Vlade i ministra građevine i prostornog uređenja, Predraga Štromara, koji će govoriti na otvaranju sajma.

Marjan Pipenbaher, glavni i odgovorni projektant Pelješkog mosta, održaće prezentaciju "Pelješki most - inženjersko remek-delo".

Po prvi put u Hrvatskoj REXPO će ugostiti i Simonea Michelija. Micheli je jedno od najpoznatijih imena u oblasti arhitektonskog projektovanja u Evropi, a cilj njegove prezentacije je da inspiriše potencijalne investitore da ulažu u razvoj luksuznih turističkih objekata u Hrvatskoj.

REXPO će i ove godine obuhvatiti mnogobrojne prezentacije i panele o aktuelnim temama iz oblasti industrije. Prvog dana veći deo panela biće posvećen javnim i infrastrukturnim investicionim projektima. Biće reči o novom talasu stranih investitora u regionu, o razvoju i uticaju regionalnih vazdušnih luka na lokalnu privredu, o stanju građevinske operative...

Drugi dan održavanja sajma već tradicionalno je posvećen investicijama u turizmu. U okviru REXPO HTL Day-a, takođe će biti organizovane panel rasprave, a fokus će biti na potencijalima i projektima razvoja luksuznog turizma u Alpe–Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga, kao i najnovijih hotelskih projekata.

HTL Day, a ujedno i sajam REXPO, biće svečano zatvoren dodelom nagrade "REXPO Adriatic Best New Hotel Award 2017", dodaje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.