Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.11.2017.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mozzart otvorio kladionicu u Keniji

Menadžer Mozzarta Saša Krneta u prvoj poslovnici u Najrobiju
Kompanija Mozzart proteklog vikenda zvanično je počela da radi i u Africi. Otvaranju prvog uplatno-isplatnog mesta u Najrobiju prisustvovao je i ambasador Srbije u Keniji Dragan Županjevac.

Kako navode iz Mozzarta, ova srpska kompanija, jedan od lidera u priređivanju igara na sreću u Jugoistočnoj Evropi, sa više od 4.000 zaposlenih i 1.000 poslovnica u sistemu, prisutna je na Balkanu i u zemljama Evropske unije, a od sada će svoj poslovni model primenjivati i na afričkom tržištu. Kompanija pod ovim brendom posluje od 2001. godine.

Na svečanom otvaranju prvog uplatno-isplatnog mesta Mozzarta u Najrobiju, na aveniji Ring Road, u biznis distriktu, ambasador Županjevac istakao je da je pokretanje posla srpske privatne kompanije bitan momenat za ukupnu saradnju Srbije i Kenije.

Generalna direktorka Mozzarta Koviljka Lončar kaže da je kompanija veoma ponosna na širenje svoje mreže na još jedan kontinent.

- Posebno nas raduje ulazak na tržište Kenije i to je veliki poslovni izazov za celu našu organizaciju. Afrika je specifično tržište, igrači imaju drugačije navike od naših dosadašnjih korisnika i mi smo sve specifičnosti dobro proučili i uklopili u standarde kompanije. Kenijci su veliki ljubitelji sporta i mi smo tu prepoznali prostor za, nadam se, uspešno plasiranje našeg proizvoda i usluga. Krenuli smo od Najrobija, ali uskoro planiramo širenje i na ostale veće gradove u Keniji – Mombasu, Eldoret, Kisumu i Nakuru. Zasad imamo 50 novih kolega u Keniji, a planiramo da zaposlimo bar 1.000 - ističe Lončar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.