Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.11.2017.| 13:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italijanske kompanije predstavile mogućnosti za posao - Confindustria Serbia organizovala sajam poslova i praksi

Sa otvaranja sajma poslova
Confindustria Serbia (Konfindustrija Srbija), deo mreže najznačajnijeg udruženja italijanskih proizvodnih i uslužnih kompanija, organizovala je u petak, 17. novembra 2017. godine, sajam poslovnih prilika i stručnih praksi namenjenih đacima i studentima završnih godina studija.

Kako je saopštilo ovo poslovno udruženje, skup je organizovan u svečanoj Sali skupštine Grada, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Ambasade Italije u Beogradu, a u okviru inicijative - Nacionalni dani malih i srednjih preduzeća PMI DAY 2017, koju Confindustria u Italiji promoviše od 2010. godine.

U prisustvu velikog broja studenata i srednjoškolaca manifestaciju je otvorio član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević, koji je se zahvalio italijanskim firmama koje su otvorile svoja vrata i prezentovale nova radna mesta. Irena Brajović, direktorka Confindustrije u Srbiji, zahvalila je Gradu Beogradu i Ambasadi Italije kao partnerima udruženja.

Ona je naglasila da su mladi ljudi najvredniji resurs koji naša zemlja ima i da zato privreda i privrednici moraju ulagati u talente i približiti mladim ljudima poslovnu kulturu i preduzetnički duh.

Prvi sekretar i rukovodilac Odeljenja za ekonomsku, trgovinsku i naučnu saradnju Ambasade Italije u Beogradu Matijas Kleve istakao je da su mala i srednja preduzeća stub italijanske privrede, te da su upravo njihove investicije one koje su najprisutnije u Srbiji. Mala i srednja preduzeća su bitan pokretač privrede, naveo je Kleve, i izrazio nadu da će i u budućem periodu biti još skupova koji podstiču susrete između italijanskih kompanija i mladih srpskih studenata i đaka.

Marija Stamenković iz sektora za strateška planiranja Ministarstva prosvete podsetila je na dosadašnju saradnju ministarstva i Confindustrije na polju promocije sistema dualnog obrazovanja i preduzetništva, kao i na jačanje saradnje između obrazovnog i privrednog sistema, dodaje se u saopštenju.

Na manifestaciji je učestvovalo 17 kompanija članica Confindustrije Srbija koje su ponudile više od 100 pozicija za praksu i zaposlenje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.