NavMenu

Veterinarski zavod Zemun/Zekstra/Šumadija kupuju izdavačku kuću „Nolit”

Izvor: Dnevnik Utorak, 16.08.2005. 10:13
Komentari
Podeli


Veterinarski zavod „Zemun“ je za kupovinu izdavačkog preduzeća „Nolit“ dao najveću ponudu, od 19.022 dinara po akciji, za minimum 51% te kompanije. U saopštenju, izdatom nakon otvaranja ponuda u Komisiji za hartije od vrednosti, navodi se da se Veterinarski zavod „Zemun“ obavezao da neće biti otpuštanja radnika, likvidacije preduzeća, niti će se menjati postojeća delatnost „Nolita“.

Kako je istaknuto, Veterinarski zavod „Zemun“ se svojom ponudom obavezao akcionarima i da će unapređivati i proširivati postojeću delatnost „Nolita“ kroz brojne razvojne projekte. Kompanija „Zekstra“, kao većinski vlasnik Veterinarskog zavoda „Zemun“, većinski je vlasnik i preduzeća „Šumadija“ koje se bavi trgovinom kancelarijskom opremom, materijalom i papirom. Zbog toga su predstavnici Veterinarskog zavoda „Zemun“ izjavili da je plan firme da se sa „Nolitom“ napravi „objedinje, kako bi se obezbedio širok, profitabilan program“.

Za kupovinu „Nolit“ bila su zainteresovani i trgovinsko preduzeće „Amfora“, Industrija mesa „Matijević“ iz Novog Sada, kao i izdavačka kuća „Evro“ iz Beograda koja je dala početnu ponudu. Nominalna vrednost akcija „Nolita“, kojima se nije trgovalo na berzi, bila je 3.000 dinara.

„Nolit“ ukupno ima 19 knjižara, od kojih devet u vlasništvu. Knjigovodstvena procena celog „Nolita“, međutim, glasi na ukupno 8,3 miliona dinara, iliti nešto manje od 100.000 evra, što odgovara sumi za koju bi moglo da se pazari tek tridesetak kvadrata poslovnog prostora na bilo kojoj od lokacija gde su smeštene „Nolitove knjižare“. Međutim, upravo su predstavnici „Veterinarskog zavoda“ upozorili su i pre nadmetanja da „Nolit“ ima i sudske sporove teške tri miliona evra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.