NavMenu

Novi Sad ponovo odlaže obnovu Leopoldovog bastiona - Nema zainteresovanih za radove na Petrovaradinu

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 20.11.2017. 11:15
Komentari
Podeli
Petrovaradin, ilustracijaPetrovaradin, ilustracija
Sanacija platoa na Bastionu svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi ponovo je odložena jer Uprava za građevinsko zemljište (UGZI) ni iz drugog pokušaja na tenderu nije uspela da dobije ni jednu ponudu za popravku bastiona.

Preduzeća koja su bila pozvana da dostave ponude su Graditelj NS, Lisje, Karin komerc i Put-invest, međutim, kako se niko nije javio, UGZI je postupak morao da obustavi.

Zbog neuspelog tendera, radovi vredni oko 4,3 miliona dinara moraće da sačekaju narednu godinu.

Inače, u pitanju je plato ispod kojeg se nalazi prostorija-kazamat u kojoj je smeštena galerija tapiserija koja ima velike probleme s vlagom. Prema projektu, trebalo bi da bude saniran plato, obnovljen vidikovac i zaustavljen dalji prodor vode u podzemlje.


UGZI i dalje sprovodi tender za obnovu osmatračnice na Bastionu Marije Terezije, koji je prethodno nekoliko puta bio neuspešan. Čak i ako ovaj put tender uspe, što će biti poznato tek u decembru, zbog toga što se ponuđači nisu javljali, Grad u ovoj godini neće stići da uradi ništa od planiranih radova na obnovi Petrovaradinske tvrđave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.