NavMenu

Atom partner ojačao prisustvo u BiH i Makedoniji - Srpski distributer IT opreme planira dalje širenje u regionu

Izvor: eKapija Nedelja, 19.11.2017. 16:01
Komentari
Podeli
Kompanija Atom partner u 2018. godini planira da nastavi da se širi u regiji, nakon što je pre više od godinu dana zakoračila na tržište Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Fokus ove kompanije je na veleprodaji štampača i potrošnog materijala. Atom partner je distributer svetski poznatih proizvođača IT opreme Epsona, Lexmarka i Xeroxa, a u prilici su da svojim kupcima ponude i paletu proizvoda brendova Canon, HP, Huawei, Defender, MyKronz, Kyocera… Osluškujući i prateći tržišne trendove u svoju ponudu Atom partner je uvrstio mobilne telefone Cat i Coolpad.

Kako bi lakše plasirao IT opremu regionu, Atom partner je nedavno otvorio dva distributivna centra, u Laktašima i Skoplju.

- Naš distributivni centar nije standardno predstavništvo, već ispostava koja podrazumeva autsorsovane službe. Prodaja, marketing i logistika centralizovano posluju iz Beograda. Centri su otvoreni sa namerom da pojednostavimo logističke procedure, da smanjimo troškove kako nama tako i kupcima, da obezbedimo servisne usluge na lokalnom nivou - objašnjava direktorka Atom partnera Aleksandra Vuksanović Kurtović.


Prvo predstavništvo kompanija je otvorila krajem 2016. godine u Laktašima, a zatim je maja ove godine to učinila i u Skoplju.

- Na makedonsko tržište smo ušli kao ovlašćeni Xerox distributer, a zatim smo partnersku mrežu prilično raširili i rešili da svojim partnerima ponudimo značajno veći portfolio. Otvaranjem centra sa sedištem u Skoplju, dobili smo nove mogućnosti - dodaju iz ove kompanije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.