Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.11.2017.| 18:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijepolje dobija zatvoreni bazen - Tender za izvođače radova početkom 2018.

Ilustracija (Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu, prenosi PP media.

- Još nismo odredili tačnu lokaciju gde će se bazen graditi. U rebalansu budžeta, koji ćemo usvojiti na narednoj Skupštini, planiraćemo sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bazena, zatim ćemo po ubrzanoj proceduri raspisati tender i odabrati firmu koja će obaviti taj posao, da bi već početkom 2018. godine mogli da raspišemo tender za izgradnju bazena - ističe Zindović.

On kaže i da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smešten u sklopu gradske Osnovne škole Vladimir Perić Valter.

- Uspeli smo da obezbedimo sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa uključujući tu i sportsku dvoranu. Razmišljamo o tome da i bazen bude smešten upravo u sklopu škole, ali postoje i drugi predlozi - tvrdi Zindović.

Inače, ove jeseni u toku su brojni infrastrukturni projektima u Prijepolju. Ulaže se u putnu infrastrukturu, zatim u građevinske objekte, a radi se i na zameni ulične rasvete.

- Ono što ne bude stiglo da se završi u toku ove kalendarske godine, biće nastavljeno u narednoj godini. Značajan deo novčanih sredstava za ove projekte obezbeđen je zahvaljujući dobrim projektima iz državne kase, ali i od Evropske unije, Progresa i Turske razvojne agencije - zaključio je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović, prenosi PP media.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.