NavMenu

Srpskim preduzećima neophodna brza digitalizacija - Počinju edukativne radionice Da posao klikne

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.11.2017. 13:07
Komentari
Podeli
Sa edukativne radionice Da posao klikneSa edukativne radionice Da posao klikne
Brza i efikasna digitalizacija jedini je način da srpske kompanije održe korak sa svetom i konkurentost na globalnom tržištu, zaključak je učesnika konferencije na kojoj je zvanično pokrenut projekat edukativnih radionica "Da posao klikne".

Radionice organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i uz podršku kompanije DHL International Beograd.

- U današnjem globalnom svetu, ukoliko naši proizvođači ili trgovci nemaju jasnu digitalnu strategiju i razvijene pristupe e-trgovini, oni mogu propustiti priliku rasta i izvan trenutnog tržišta, pa će moći da računaju samo na pad poslovanja u budućnosti - rekla je Jelena Jovanović, sekretar Udruženja za elektronske komunikacije Privredne komore Srbije, navodi se u saopštenju organizatora.


Ona je istakla da domaća preduzeća moraju da se pripreme da iskoriste šansu koju donose savremene tehnologije.

Radionice "Da posao klikne" biće organizovane u Beogradu, Somboru, Valjevu, Kraljevu i Užicu. Učesnici radionica imaće priliku da iz iskustva uspešnih privrednika i ekspertize predstavnika državnog i bankarskog sektora dobiju brojne informacija o internet trgovini, kako da pokrenu online poslovanje, koji su im logistički lanci potrebni u tom lancu i na koji način mogu da se predstave na globalnom tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.