NavMenu

Med neguje i najosetljiviju kožu

Izvor: Blic Ponedeljak, 22.09.2008. 19:35
Komentari
Podeli

Bogat vitaminima, mineralima i belančevinama, med je jedno od najboljih sredstava za negu kože. Ne sadrži dodatke i konzervanse, a ne izaziva ni iritacije, tako da je prikladan i za najosetljiviju kožu.

- Med pomaže u privlačenju i zadržavanju vlage, zbog čega odlično neguje suvu kožu - objašnjava Tatijana Jevđović, spa i velnes instruktor.

- Od meda možete pripremiti maske za lice koje ublažavaju sve probleme s kožom i daju joj zdrav sjaj. Na primer, mešavina kašičice meda i belanca zateže kožu i tako deluje kao prirodni fejslifting. Mešavina meda i mleka vrlo je blaga za normalnu kožu, a za masnu kožu prikladniji je jogurt.

Protiv bubuljica

Pomešajte kašičicu muškatnog oraščića u prahu sa kašičicom meda i to nanesite na bubuljice. Ostavite da stoji 20 minuta, a potom isperite. Oraščiš deluje protivupalno, a med uništava mikroorganizme.

Za masnu kožu

Pomešajte kašičicu jogurta sa kašičicom meda. Namažite kožu, ostavite pola sata i isperite. Za negu masne kože ovu masku stavljajte jedanput nedeljno. Za suvu kožu umesto jogurta upotrebite mleko.

Maska za kosu

Pripremite masku za kosu od pola šoljice meda i dve do četiri kašike maslinovog ulja. Utrljajte na kosu, pokrijte kapom ili kesom i ostavite pola sata. Zatim normalno operite šamponom.

Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista Blic od 15.09.2008.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.