Izvor: eKapija | Ponedeljak, 15.08.2005.| 19:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpski tekstilci na sajmu mode u Kopenhagenu

Od 11. do 14. avgusta, četiri kompanije iz Srbije nalaze se na Međunarodnom sajmu mode u Kopenhagenu (CIFF) u Danskoj.

Jasmil, Globus, Garman i Leonardo će u Danskoj imati priliku da se upoznaju sa severnoevropskim tržištem. Učešće na sajmu je deo šire strategije koja ima za cilj obnavljanje veza proizvodjača tekstilne konfekcije iz Srbije sa stranim partnerima.

Tekstilne kompanije iz Srbije već proizvode za neka od najvećih svetskih imena modne industrije, kao što su: Zara, Mango, Benetton, Tommy Hilfiger i Hugo Boss. Prema rečima Nenada Popadića, savetnika za tekstilni sektor u okviru Projekta za razvoj preduzetniątva u Srbiji (SEDP), proizvođači iz Srbije imaju nekoliko prednosti u odnosu na druge zemlje: blizinu evropskim kupcima, mogućnost isporuke malih serija, brza i pouzdana isporuka.

Učešće na sajmu u Kopenhagenu je organizovao Projekat za razvoj preduzetništva u Srbiji (SEDP), koji finansira Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID).

CIFF je najveći sajam mode u severnoj Evropi. Na CIFF-u svoje proizvode izlaže više od 800 proizvođača modne konfekcije koji predstavljaju 1.688 međunarodnih robnih marki. Više od 25.000 posetilaca svake godine poseti Medjunarodni sajam mode u Kopenhagenu..

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.