NavMenu

Svetska banka finansira izgradnju puta Niš-Dimitrovgrad na "Koridoru 10" u Srbiji

Izvor: Biznis Ponedeljak, 22.09.2008. 16:30
Komentari
Podeli

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić bi ove sedmice sa predstavnicima Svetske banke trebalo da se dogovori o uslovima kreditiranja puta Niš-Dimitrovgrad na "Koridoru 10", saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

U saopštenju se navodi da su Dinkić i predstavnici Svetske banke ocenili da je izgradnja "Koriroda 10" prioritet za Srbiju i njen ekonomski razvoj.

Oni su izrazili očekivanje da će se konkretan dogovor o visini i uslovima kredita postići tokom ovonedeljne posete potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića sedištu Svetske banke u Vašingtonu, gde će se Dinkić sastati sa zvaničnicima te institucije.

Na sastanku u kojem su učestvovali i zamenik predsednika za Evropu i centralnu Aziju Šigeo Kacu (Shigeo Katsu), regionalni koordinator za jugoistočnu Evropu Džejn Armitaž (Jane Armitage) i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej (Simon Gray), razmatrani su i dosadašnji projekti koje Svetska banka sprovodi u Srbiji.

Učesnici su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.