Izvor: Danas | Utorak, 14.11.2017.| 18:47

Tezge sa Palilulske pijace se zbog rekonstrukcije sele na plato ispred Tašmajdana

Ilustracija (Foto: I.Vukša)
Palilulska pijaca privremeno se "preselila" na trotoar između plivališta Tašmajdan i Pete gimnazije zbog rekonstrukcije koja se dugo najavljivala.

Nove, privremene, tezge postavljene su pre nekoliko dana, a čini se da će improvizovana pijaca funkcionisati na ovoj lokaciji do kraja rekonstrukcije.

Gimnazijalci, kojima je otežan put do ulaza u školu, kažu da je pijaca "ušla" na školski čas, a automobili se provlače između štandova, jer je za njihov prolaz ostavljen uzak razmak između dva duga niza tezgi. Prodavci ispred, ističu da to nije njihova krivica i da su primorani da rade na tezgama pomerenim uz ulicu.

- Juče nam je bio prvi radni dan na ovoj lokaciji. Međutim, zbog lošeg vremena još nisu počele sa radom sve postavljene tezge, a rečeno nam je da ćemo ovde biti sigurno u narednih 18 meseci - rekao je Danasu jedan od prodavaca cveća.

Na novim tezgama nema mesta za sve zakupce sa palilulske pijace, ali oni koji prodaju svoju robu na novoj lokaciji su zadovoljni što nisu morali daleko da idu i što im radno mesto nije ukinuto. Niko od prodavaca nije želeo javno da govori o premeštanju tezgi, jer kako kažu, bitno im je samo da imaju gde da rade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.