Izvor: Tanjug | Sreda, 15.11.2017.| 09:46

Potpisan novi aneks ruskog kredita za prugu Stara Pazova-Novi Sad vredan 247,9 mil USD - Početak radova u prvom kvartalu 2018.

Ilustracija (Foto: kikovic/shutterstock.com )
Kompanija RŽD International i srpske železnice potpisali su danas aneks ruskog kredita za radove na otvorenoj pruzi na deonici Stara Pazova-Novi Sad, u prisustvu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović.

Kako prenosi Tanjug, aneks 3.2 ruskog kredita za modernizaciju železnice vredan je 247,9 mil USD, i njime su obezbeđena sredstva za drugu fazu rekonstrukcije pruge Stara Pazova-Novi Sad, a planirano je da radovi počnu u prvom kvartalu 2018. godine.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić i generalni direktor RŽD Internacional Sergej Pavlov, a prisustvovao je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Tim ugovorom predviđeno je izvođenje radova na otvorenoj pruzi na ovoj deonici, ukupne dužine 40,4 km, koja je deo buduće brze pruge Beograd-Budimpešta.

Potpisani dokument predviđa, prema podacima Ruskih železnica, izgradnju dvokolosečne železničke pruge, tri vijadukta i tunel, 19 mostova i propusta, kao i 36 malih mostova.

Biće izgrađena i nova stanica Beška i rekonstruisane stanice Sremski Karlovci, Inđija i Petrovaradin sa podzemnim prolazima i jedno stajalište.

Za deonicu Stara Pazova-Novi Sad iz ruskog kredita je u julu 2016. potpisan Aneks 3.1, koji se odnosi na radove na tunelima i vijaduktima, a čija je vrednost 337,6 mil USD. RŽD International je već pristupio realizaciji aneksa 3.1, u skladu sa kojim će biti izgrađen vijadukt u plavnom području Dunava i tunel Čortanovci.

Deonica Stara Pazova - Novi Sad je deo pruge Beograd - Budimpešta na kojoj će putnički vozovi dostizati 200 kilometara na sat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.