NavMenu

Slavko Carić preuzima funkciju predsednika IO Erste banke od 1. januara 2009. godine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.09.2008. 15:38
Komentari
Podeli

Jasna TerzićJasna Terzić
(Slavko Carić)

Poziciju predsednika Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad od 1. januara 2009. godine preuzeće Slavko Carić, dosadašnji zamenik predsednika. Dosadašnji predsednik, Sava Dalbokov, koji je od aprila 2006. uspešno vodio proces integracije Erste Banke u Srbiji u Erste Grupu, prelazi na drugu visoku poziciju u okviru menadžmenta Erste Grupe.

Slavko Carić (37) je od februara 2007. zamenik predsednika Izvršnog odbora Erste Banke zadužen za poslove s pravnim licima i Sektor sredstava. Pre nego što se pridružio Erste Banci vodio je jednu od najuspešnijih brokersko-investicionih kuća u Srbiji, Synergy Capital. Njegovo bogato iskustvo i poznavanje bankarskog poslovanja s pravnim licima značajno će doprineti daljem širenju poslovanja Erste Banke.

Od 1. novembra 2008. godine član Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad postaće Suzan Tanrijar (Suzan Tanriyar), direktor Kontrole troškova Erste Grupe sa sedištem u Beču. Ona će biti nadležna za računovodstvo i kontroling, IT i organizaciju, procesing i nabavku. Od 1. januara 2009. godine njena nadležnost će se proširiti i na upravljanje rizicima, internu reviziju i kontrolu usklađenosti poslovanja. Očekuje se zvanično odobrenje NBS za njeno imenovanje na ovu poziciju.

Jasna TerzićJasna Terzić

Suzan Tanrijar (43) je u Erste Grupi od 1991. godine a profesionalno iskustvo stekla je vođenjem nekoliko projekata za povećanje efikasnosti, kao i za implementaciju standarda Grupe, metodologija i alata upravljanja. Takođe je radila na nekoliko projekata tranzicije lokalnih banaka u Erste Grupi i moći će da dodatno prenese know-how Erste Holdinga i lokalnih banaka u Srbiju.

Jasna Terzić, koja je član Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad od oktobra 2005. godine, ostaće na toj poziciji zadužena za poslovanje sa stanovništvom, marketing, ljudske resurse i pravnu službu.

Sumirajući poslovanje Banke tokom svog mandata Sava Dalbokov je kao najbitnije istakao stalno napredovanje u svim značajnim segmentima.

(Sava Dalbokov)

- Tokom prethodne dve i po godine uspostavili smo i nakon toga jačali trendove povećanja ponude i poboljšanja kvaliteta usluge klijentima, paralelno s tim širili smo mrežu poslovnica, unapređivali radno okruženje zaposlenih u Banci i postizali sve bolje i bolje poslovne rezultate. Posebno mi je drago što koncept društveno odgovornog poslovanja koji zastupamo dobija sve značajnije mesto u poslovnom ambijentu u Srbiji. Zahvaljujem svim zaposlenima u Banci, partnerima i klijentima na dosadašnjoj saradnji. Radeći sa njima zavoleo sam ovu zemlju i ljude u njoj i rado ću koristiti svaku priliku za posetu Srbiji - rekao je Dalbokov.

Kao svoj osnovni cilj na mestu predsednika Izvršnog obora Slavko Carić definisao je nastavak uspešnog puta kojim je Banka krenula tokom prethodnih godina.

- Želimo da budemo jedna od najboljih i najuspešnijih banaka u Srbiji. U određenim segmentima smo to već postigli, i u narednom periodu nameravamo da intenziviramo aktivnosti ka tom cilju. U prethodnom periodu stvoreni su uslovi da Erste Bank a.d. Novi Sad postane jedan od lidera na tržištu Srbije - izjavio je Carić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.