Izvor: eKapija | Utorak, 14.11.2017.| 15:57

Za tri projekta unapređenja IT i naučnoistraživačke infrastrukture 20 mil EUR

(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće potpisivanju ugovora za realizaciju tri projekta, ukupne vrednosti veće od 20 mil EUR, čiji je cilj unapređenje IT i naučnoistraživačke infrastrukture u Srbiji, u sredu, 15. novembra, u Palati Srbija.

Kako se navodi na sajtu Vlade, ugovore za izgradnju lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, Naučno-tehnološkog parka u Nišu i zgrade za projekat Verokio instituta za fiziku u Beogradu, potpisaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević.

Izgradnja lamele Elektronskog fakulteta i NTP u Nišu i projekta Verokio deo su podrške Vlade Srbije i Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT razvoju IT i naučne infrastrukture u Srbiji.

Osim ta tri projekta, planirana je realizacija još četiri projekta, od kojih su dva već započeta (izgradnja NTP u Novom Sadu i raspisan je tender za izradu projekta za novu zgradu Naučnoistraživačog instituta BioSens u Novom Sadu), a dva će biti pokrenuta (izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i zgrade za visoko obrazovanje IT inženjera u Beogradu).

Ukupna vrednost svih sedam projekata veća je od 50 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.