Izvor: eKapija | Ponedeljak, 13.11.2017.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Savremene tehnologije u industriji - Novi tematski bilten 21. novembra na eKapiji

Vreme za budućnost je sada! Sa nama ili bez nas, proces digitalne transformacije je neminovan - ako prođe bez nas, onda nas uskoro neće biti! Poruke su koje su se mogle čuti na vodećim konferencijama u Beogradu gde su glavne teme bile četvrta industrijska revolucija i digitalna transformacija. Zaključak je da su tehnološke novine stigle u Srbiju, da se ne primenjuju dovoljno i da se mora brže reagovati.

O zahtevima koje digitalno doba postavlja svim industrijama i poslovnim procesima ćemo pisati u Tematskom biltenu: "Industrija - Nove tehnologije povećavaju konkurentnost", koji će biti publikovan 21. novembra.

Potreba za inteligentnim povezivanjem pružaoca i korisnika usluga, podacima koje možemo analizirati adekvatnom upotrebom tehnologije, primenom IoT i Cloud rešenja, veštačke inteligencije ne zaobilazi ni kompanije iz Srbije. O ovim temama razgovarali smo kako sa predstavnicima velikih stranih kompanija, tako i sa domaćim firmama koje već dugo godina razvijaju pomenuta rešenja.

Pripremili smo intervjue sa direktorima kompanija Microsoft i Siemens. Upotrebu virtuelne realnosti u građevinskoj industriji smo predstavili kroz primer kompanije Alukoenigstahl, kompanija Indas je sa našim čitaocima podelila više informacija o Industrial-Internet-of-Things. Na važnost sertifikacije u svim oblastima industrije nam je ukazala kompanija SGS. O mašinskom učenju nas je informisala firma ASW. Prvu smart pumpu na svetu nam je prezentovao Wilo, a svoje proizvode i rešenja predstaviće i kompanije Metso i ABB.

Metronik će predstaviti rešenja za podršku proizvodnom procesu, a Solfins iskustva primene 3D tehnologija u domaćoj industriji.

Svoj osvrt na savremene tehnologije daće kompanija SAP, na značaj energetske efikasnosti u industriji ukazaće Dannfos i ENEL PS.

Tematski bilten je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Prethodna izdanja Tematskih biltena pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.