Izvor: RTS | Ponedeljak, 13.11.2017.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zrenjaninci ponovo bez ispravne vode u slavinama - Italijanski investitor isključio postrojenje zbog visokih troškova rada

(Foto: Sinisa Botas/shutterstock.com)
Prvi put tokom jula ove godine, a potom i početkom novembra prerađena voda iz pogona za prečišćavanje pitke vode u Zrenjaninu distribuirana je u gradsku mrežu.

Kako pokazuju testiranja iz referentnih laboratorija dobijena je voda dobrog kvaliteta i zadovoljavajućih parametara, međutim, italijanski investitor je doneo odluku da isključi proteklog vikenda pogon zbog visokih troškova rada i nedobijanja adekvatne dozvole od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

- Sanitarna inspekcija, odnosno Pokrajinski sekretarijat za zdravlje smatra da konzorcijum nije stranka u postupku u smislu dobijanja saglasnosti, što je u suprotnosti sa mišljenjem Ministarstva za građevinarstvo, infrastrukturu i saobraćaj koje kaže da možemo da se bavimo delom komunalne delatnosti – preradom pitke vode u okviru ugovora koji ima konzorcijum sa javno-komunalnim preduzećem Vodovod i kanalizacija Zrenjanin. Ovo je svakodnevni toršak koji je veći od 3.500 EUR bez izgubljene dobiti - ukazuje Dragan Tomić iz konzorcijuma investitora Synertech.

Protekle nedelje dopisnik RTS-a je pokušao da dobije komentar od Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje o prirodi problema, ali za sada bezuspešno. Banaćani će morati još malo da se strpe dok iz njihovih slavina ne poteče zdrava pijaća voda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.