NavMenu

Prodat kapital 5 društvenih preduzeća za 100.060.000 dinara - neuspešne aukcija za 7 preduzeća

Izvor: Tanjug Petak, 19.09.2008. 16:25
Komentari
Podeli

U Agenciji za privatizaciju 19. septembra je prodat kapital pet društvenih preduzeća ukupne vrednosti od 100.060.000 dinara. Na toj aukciji nije prodato sedam društvenih preduzeća.

Među prodatim preduzećima su tri veterinarske stanice, "Čačak film" i "Zlatibor turist".

Kemal Hajrović iz Tutina kupio je 70% državnog kapitala "Vetrinarske stanice Tutin" za 3.900.000 dinara, a "Vetrinarska stanica Lajkovac" prodata je Mališi Maksimoviću iz Lajkovca za 6.700.000 dinara. "Vetrinarska stanica Aleksinac" prodata je konzorcijumu na čijem čelu je Mirko Petrović iz Niša na prvom nadmetanju po početnoj ceni od 1.851.000 dinara.

Preduzeće "Čačak film" iz Čačka prodato je konzorcijumu koga je predstavljao Milun Todorović, na drugom nadmetanju po početnoj ceni od 14.609.000 dinara

Zoran Joksimović iz Beograda kupio je 43,75% državnog kapitala preduzeća "Zlatibor turist" sa Zlatibora za 73 miliona dinara.

Neuspešne su bile aukcije za preduzeća "Vetrinarska stanica Gornji Milanovac", "Vetrinarska stanica Ćuprija", "Vetrinarska stanica Mladenovac","Galantex Trade" iz Pirota", "Goša dibut" iz Smederevske Palanke", "Krušik-tekstilne mašine" iz Valjeva i "Slobodna zona" iz Prahova.

Za 10. oktobar su odložene javne aukcije za preduzeća "Dunav film" iz Beograda, "Dom društvenih organizacija" iz Kraljeva i za "EI Računari, "EI Čegar" i EI "Istraživačko razvojni institut" iz Niša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.