NavMenu

Obrenovac tokom 2018. dobija akvapark za decu - Počela prva faza izgradnje

Izvor: Blic Subota, 11.11.2017. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Olesia Bilkei/shutterstock.com)
Naredne kupališne sezone Beograd će biti bogatiji za još jedan mini akvapark, i to u Obrenovcu. Tokom ove nedelje započeta je izgradnja novog dečjeg bazena sa atrakcijama u sklopu postojećih spoljašnjih bazena u Obrenovcu.

Prva faza radova će trajati 60 dana, a obuhvata iskope, betonske radove, završne radove sa keramičkim pločicama, pripreme za tobogane i ugradnju filtera u mašinskom postrojenju.

- Sportsko kulturni centar je preduzeće koje ume da iskoristi sredstva kako bi poboljšalo svoju ponudu i kako bi leta u Obrenovcu za najmlađe bila sadržajnija do kojih nam je najviše stalo. Hteli smo svim mališanima u Obrenovcu, starosti do 12 godina, da priuštimo ono što smo videli prilikom odlaska na Bukulju i boravka mališana u akvaparku u Aranđelovcu. Bazen će biti na dva nivoa sa raznim vrstama atrakcija – kazao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Zbog pogodnih vremenskih uslova, gradilište će funkcionisati svaki dan u dve smene. Druga faza radova obuhvata tehniku i same tobogane, a ti radovi bi trajali još 60 dana, pa se procenjuje da bi pred iduću sezonu novi bazen bio u funkciji.

Direktor Sportsko kulturnog centra Obrenovac, Ivan Jegorović veruje da će ovi radovi obezbediti konkurentnost obrenovačkih bazena u odnosu na akvaparkove u okruženju.

- Uspeli smo da obnovimo restoran na bazenima, da od objekta koji je propadao napravimo lep i funkcionalan objekat. Cele zime ćemo imati radove i proširićemo kapacitet bazena tako što ćemo srušiti zidove i pomeriti ogradu do kraja našeg placa, što znači da ćemo dobiti veći broj mesta za sve ljude koji žele da dođu. Napravićemo tribine, poboljšaćemo ugostiteljstvo i uvešćemo igrice za decu – istakao je Jegorović i najavio da je u planu i zamena stolarije na zatvorenom bazenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.