Izvor: Beta | Nedelja, 12.11.2017.| 16:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obustavljen rad novog postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu - Izostanak dozvole košta investitore 4.000 EUR dnevno

(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija u Zrenjaninu saopštilo je da je prekinut rad postrojenja za prečišćavanje vode u tom gradu koje bi obezbedilo zdravu pijaću vodu Zrenjanicima na koju čekaju više od 13 godina.

Kako se navodi u saopštenju, koje je potpisao predstavnik konzorcijuma firmi investitora postrojenja za prečišćavanje pitke vode za grad Zrenjanin Nenad Obradović, rad postrojenja prekinut je jer od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nije pristiglo obećano odobrenje za njegov rad.
Obradović je naveo da su na taj korak bili prinuđeni jer odobrenje nije stiglo iako su uspešno završena sva predviđena ispitivanja koja su potvrdila potreban kvalitet prečišćene vode, na samom postrojenju i u gradskoj mreži.
- Podsećamo javnost da smo u proteklih desetak dana, čekajući odluku, vodu isporučivali potpuno besplatno, a da dnevni troškovi prevazilaze sumu od 4.000 EUR - naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, postrojenje će ponovo biti u funkciji i grad će se snabdevati prečišćenom vodom za piće "onog momenta kada se dobije saglasnost nadležnog sekretarijata kojem je sva potrebna dokumentacija uredno predata".

Podsetimo, on je nedavno rekao da je postrojenje spremno za rad od 1. septembra i da su svi tehnički uslovi ispunjeni, a da sve to prati i određena obimna dokumentacija i atesti.

Postrojenje za koje je najavljivano da će obezbediti zdravu pijaću vodu Zrenjanincima pušteno je u probni rad sredinom juna ove godine, a početak rada nekoliko puta je najavljivan, pa odlagan.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.