Izvor: eKapija | Ponedeljak, 13.11.2017.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovenačka EBA traži partnere među IT kompanijama u Srbiji

(Foto: Saklakova/shutterstock.com)
Slovenačka kompanija EBA, koja je razvila sveobuhvatno IT rešenje za upravljanje dokumentacijom bez papira u kompanijama, organizacijama i računovodstvenim servisima - EBA DMS, traži partnere u Srbiji.

Uvođenje EBA DMS korisnicima omogućava potpunu kontrolu nad dokumentacijom, a u kompaniji ističu da je to jedini dokumentacioni sistem sa ugrađenim modulom za razmenu pravno valjanih elektronskih dokumenata sa poslovnim partnerima i fizičkim licima.

Cvetka Tinauer, direktora kompanije EBA, kaže da je Srbija počela da se otvara na polju digitalizacije, pa će u 2018. godini jedan od glavnih fokusa kompanije biti povećanje broja partnerskih kompanija u našoj zemlji.

- Ne otvaramo predstavništva već tražimo partnere, dobre IT kompanije koje bi radile sa nama. U Hrvatskoj imamo 5 firmi sa kojima blisko sarađujemo, a nedavno samo zaključili i prvi partnerski ugovor u Srbiji, sa kompanijom Art data iz Beograda - ističe Tinauer, dodajući da su u pregovorima i sa još jednom srpskom kompanijom.

Upotreba EBA DMS se, objašnjava naša sagovornica, ne zasniva na kupovini, već najmu, dok univerzalnost proizvoda omogućava veliku diverzifikaciju portfolia kupaca u pogledu veličine, industrije... Najveći broj klijenata dolazi iz prerađivačke industrije, finansijskog sektora, a tu su i korisnici u oblasti turizma, trgovine, transporta, medicine, farmacije...

Među kupcima su i Gorenje, Deželna banka Slovenije, veliki hotelski lanci u Hrvatskoj, a prisutni su i u slovenačkim ćerkama firmama koje posluju u Srbiji.

Oko 23% prihoda u 2016. godini ostvareno je iz izvoza, dok sledeće godine očekuju da ta brojka premaši 50%. Do 2025. godine cilj kompanije je 95% izvoza, razvoj vlastitog instituta za istraživanje i razvoj kadrova, razvoj novih proizvoda za globalno tržište, te dalja diverzifikacija EBA DMS rešenja.

Kompanija EBA osnovana je 2004. godine, zapošljava 30 ljudi i posluje u okviru Tehnološkog parka Ljubljana.

O EBA DMS rešenju

Kako objašnjavaju u kompaniji EBA, EBA DMS omogućava integraciju u sve poslovno-informacione sisteme, čime, osim elektronske razmene dokumenata, eliminiše i potrebu za prepisivanjem poslovne dokumentacije (npr. račun) u poslovnu evidenciju. Omogućavava i skeniranje papirnih dokumenata, automatizaciju mesta prijema i dnevnika primljene i poslate pošte, podršku tokovima rada sa dokumentima, centralizovanu kontrolu i potpuno elektronsko pothranjivanje svih poslovnih dokumenata u orgnizaciji.

Otvoren je i prilagodljiv sistem – korisnici mogu sami da određuju nove vrste dokumentacije koju će snimati, da sami zadaju atribute dokumentacije, ovlašćenja korisnika u sistemu, tokove kretanja dokumentacije.. Eliminisano je dvostruko unošenje podataka, a vreme potrebno za pretragu dokumenata meri se sekundama.

Diverzifikacija rešenja, dodaju, rezultirala je dostupnošću više tipova ovog rešenja: EBA DMS Standard, EBA DMS Enterprise (internet i mobilno korišćenje), EBA DMS Cloud (upotreba u oblaku) EBA DMS Lite (korišćenje u oblaku isključivo za mikro preduzeća) i EBA Accounting DMS (omogućava korišćenje računovodstvenim servisima).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.