NavMenu

Srpske kompanije ugovorile poslove vredne 2 mil EUR na sajmu prehrambene industrije u Indiji

Izvor: eKapija Nedelja, 12.11.2017. 16:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanije iz Srbije, koje su učestvovale na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food India 2017, prema prvim analizama, dogovorile su nove izvozne poslove vredne oko 2 mil EUR. Predstavnici naših firmi imali su više od 600 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Indije i kompanijama iz UAE, a najveće interesovanje bilo je za uvoz svežeg i smrznutog voća i povrća, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

- Na sajmu u Nju Delhiju primećeno je veliko interesovanje za proizvodima iz Srbije o čemu svedoči i veliki broj razgovora i sastanaka sa kompanijama, predstavnicima države i stručnih organizacija. Indija je ogromno tržište sa velikim potencijalnom za saradnju, a uspešni primeri pojedinih kompanija iz Srbije koje su su našle partnere i posluju u ovoj zemlji pokazuju da je moguće ostvariti značajne rezultate - rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede Privredne komore Srbije (PKS).

U organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije 10 kompanija iz Srbije, prvi put je od 3. do 5. novembra, predstavilo proizvodni program, na sajmu World Food India 2017 na dva nacionalna štanda.

Na manifestaciji u Nju Delhiju, učestvovali su proizvođači svežeg, zamrznutog, ili sušenog voća All Berries, Mirax Agrar, Sirogojno Company, ITN Group, Lučić-Prigrevica i Elixir Food, proizvođači pakovane hrane, supa i začina Yumis, biskvita i keksa Koncern Bambi, Agranela i Institut za kukuruz Zemun polje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.