NavMenu

Srbijavode i CD HIS uređuju tok Južne Morave kod Vranja

Izvor: eKapija Petak, 10.11.2017. 13:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Geoffrey Oliver/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Srbijavode i kompanija CD HIS iz Niša izvode radove na proširenju proticajnog profila reke Južne Morave kod Vranja. Prva faza podrazumeva hitne sanacione radove na kanalu postavljanjem novih ustava kod Zlatokopačkog mosta sa čišćenjem korita Južne Morave.

Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara, prenosi RTV Ritam.

Druga faza se odnosi na sanacione radove na nadvišenju desnoobalnog nasipa uzvodno od Zlatokopačkog mosta do uliva u Trebešinjsku reku, kao i na sanaciju levoobalnog nasipa od Železničke stanice prema ušću Vranjske reke. Vrednost ove faze je blizu 25 miliona dinara.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da će završetkom radova višegodišnji problem izlivanja Južne Morave tokom poplava biti rešen, dok je član Gradskog veća Aleksandar Janjić kazao da su usled poplava poljoprivredni proizvođači imali veliku štetu.

- Proširenjem proticajnog profila Južne Morave 150 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta levo i desno od Zlatokopačkog mosta biće zaštićeno, što je od interesa i za proizvođače i za lokalnu samoupravu - istakao je Janjić.

Investitor radova je JPV Srbijavode.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.