Izvor: Tanjug | Petak, 10.11.2017.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoreni Beogradski investicioni dani 2017 - Počeli razgovori o 80 projekata vrednih 1,5 mlrd EUR

Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas regionalni ekonomski forum Beogradski investicioni dani 2017 i poručila investitorima da je Beograd "fantastična investiciona destinacija", kao i da Srbija konačno može da investira u mnogo dinamičniji razvoj.

Fokus ovogodišnjih, trećih po redu, Beogradskih investicionih dana biće na regionalnoj saradnji i povezivanju, a forum je okupio oko 400 državnika iz zemlje i regiona, lidera i predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, lokalnih samouprava, koji će razgovarati o investicijama u regionu i prilikama za bolju trgovinsku saradnju.

Brnabićeva je rekla da je to veoma važna konferencija koja svake godine raste i pozvala investitore da dolaze u Srbiju u što većoj meri.

Premijerka je naglasila je veoma važna regionalna stabilnost i regionalno povezivanje, jer "ako region nije stabilan, ni mi nećemo moći da izvučemo koristi od svega što smo do sada uradili".

- Ako imamo bilo kakve rizike u regionu i na nas će se gledati kao na zemlju koja je rizična destinacija. Investitori onda neće dolaziti i međunarodne finansijske institucije neće investirati u projekte u tolikoj meri sa povoljnim kreditima i zato je važno da smo ovde zajedno. Da region zajedno radi na svom povezivanju i zajedničkom prosperitetu - poručila je Branbićeva.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio na otvaranju Beogradskih investicionih dana da će se na tom skupu razgovarati o oko 80 različitih projekta, čija je vrednost oko 1,5 mlrd EUR.

Čadež je naglasio da je za uspeh ključan trougao u kom su donosioci odluka, finansijske institucije, kao i kompanija iz regiona. On je ukazao i na značaj regionalnog povezivanja i podsetio da je formirana zajednička privredna komora Zapadnog Balkana.

Forum, osim prezentacija investicionih potencijala Beograda i Srbije, ima i radni karakter, pa će biti organizovani B2B sastanci, a posebno će biti organizovani sastanci sa kompanijama i investitorima koji žele direktno da razgovaraju o mogućim oblicima saradnje.

Beogradske investicione dane, koji se održavaju u Sava Centru, organizuju Grad Beograd, CEDEF i Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.