NavMenu

U budžetu za 2018. više novca za šest ministarstava - Najviše sredstava Ministarstvu finansija

Izvor: Politika Petak, 10.11.2017. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Veći budžet u 2018. godini imaće šest resora u Vladi Srbije, a na manje prihode moći će da računa deset ministarstava, piše današnja Politika.

Konačan izgled budžeta za 2018. još nije poznat, ali je ministar finansija Dušan Vujović već postavio limite za potrošnju po ministarstvima.

List saznaje da će više novca u narednoj godini imati ministarstva policije, spoljnih poslova, odbrane, pravde, zdravstva i građevinarstva.

Budžet Ministarstva finansija, iako najveći, biće tri puta manji od ovogodišnjeg. Manje novca biće izdvojeno i za ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, privrede, poljoprivrede, energetike, rada, sporta, trgovine...

Najmanje novca dogodine na raspolaganju imaće Ministarstvo za evropske integracije (oko 470 miliona dinara), osnovano ove godine, dok će najveći budžet imati Ministarstvo finansija (417 milijardi dinara), piše Politika.

Republički budžet za 2018. godinu planiran je na osnovu projekcije da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti 3,5%, a inflacija 3%. U budžet je uračunato povećanje penzija od 5%, kao i plata u javnom sektoru od 5 do 10%.

Plan je da u 2018. godini budžet ima deficit od 0,7% BDP-a, piše Politika.

Podsetimo, ministar finansija Dušan Vujović je rekao da će predlog budžeta za narednu godinu Vlada usvojiti do kraja novembra i da očekuje da u parlamentu budžet bude usvojen u zakonskom roku, do 15. decembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.