Izvor: eKapija | Petak, 10.11.2017.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Imovina konfekcije Beko ponovo na dobošu - Kovinska fabrika tekstila i dalje traži novog vlasnika

(Foto: Artem Shadrin/shutterstock.com)
Stečajni upravnik Beogradske konfekcije Beko oglasio je novu prodaju imovine preduzeća javnim nadmetanjem, koje je zakazano za 18. novembar.

Kako je navedeno u tendereskoj dokumentaciji, oglašena imovina podeljena je u pet celina.

Prva, zgrada poslovnih usluga u Ulici Vuka Karadžića u Beogradu, sa pripadajućim inventarom, prodaje se po početnoj ceni od oko 3,26 mil EUR. Novi vlasnik traži se i za zgradu tekstilne industrije u Kovinu, po početnoj ceni od oko 280.000 EUR, a kao odvojene celine prodaju se i osnovna sredstva, sitan inventar, metraža, odevni predmeti...

Na prethodnom nadmetanju za prodaju imovine beogradske konfekcije, održanom krajem septembra, prodato je odmaralište u Belanovici, koje je kupio Srboljub Arsić, saznaje eKapija u službi zaduženoj za informisanje u vezi sa prodajom imovine kompanije Beko. Za ostalu imovinu, je kažu, bilo zainteresovanih, ali niko nije otkupio prodajnu dokumentaciju.

Podsetimo, deo imovine konfekcije Beko, fabrika tekstilne industrije u Lazarevcu, u aprilu je prodata turskom Birlešik tekstilu, koji je nedavno i pokrenuo proizvodnju u ovoj beogradskoj opštini.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.