NavMenu

Savet ministara Kina plus 16 u oblasti energetike do 2019. u Srbiji?

Izvor: Beta Petak, 10.11.2017. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: crystal51/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je u Bukureštu da je dobio uverenje kineskog ministra energetike da će ta zemlja podržati ideju da se sledeći susret ministara Kina plus 16 u oblasti energetike održi u Srbiji.

- Mislim da će to biti odlična prilika za Srbiju, da se okupe privrednici, javna preduzeća, svi oni koji se bave energetikom, iz Kine i iz svih zemalja u regionu, i da ta saradnja može da donese veliku dobrobit za sve naše zemlje - kazao je Antić novinarima.

On je dodao da se nada se da će podrška Kine doprineti da 2018. ili najkasnije 2019. taj skup bude održan u Beogradu i da bi bilo značajno da bude praćen "ozbiljnim biznis" forumom.

Antić je u Bukureštu prisustvovao Savetu ministara mehanizma Kina plus 16.

On je rekao da je tokom boravka u tom gradu razgovarao sa većim brojem predstavnika energetskih kompanija iz Kine, Rumunije i regiona, a kao najznačajniji je istakao susret sa potpredsednikom kompanije Power China.

- Ta kompanija je jedna od svetski najznačajnijih i najvećih energetskih kompanija, koja ima veliki interes za saradnju sa Srbijom. Prepoznali su ovaj region i otvorili i regionalnu kancelariju i kancelariju za Srbiju kako bi pratili naše projekte i bili tu da ponude saradnju - kazao je Antić.


On je rekao da ta kompanija pokazuje veliko interesovanje da zajedno sa Srbijom razvija projekat toplodalekovoda između Obrenovca i beogradskih elektrana.

- Cenimo da je taj projekat kapitalno važan za naš ukupan energetski sistem, i jedan od najboljih koji se razvijaju u ovom trenutku - naveo je Antić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.