Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.11.2017.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niš do 15. novembra domaćin 26. Salona urbanizma

(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
U Oficirskom domu u Nišu u sredu, 8. novembra 2017. godine, otvoren je 26. Salon urbanizma koji se tradicionalno organizuje u Nišu. Manifestacija traje do 15. novembra.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu, prenosi sajt Grada Niša.

Ukupan broj izloženih radova u svim prethodnim godinama iznosio je nekoliko hiljada, pa je ovaj visoki renome dodatna obaveza da se iz godine u godinu unapredi celokupna organizacija salona, koja ima međunarodni karakter i masovnost radova i učesnika, navodi se na sajtu.

- Iskreno verujem da ćete i ubuduće kao dobro organizovana grupa naučnih radnika i saradnika, spremna i sposobna, s najboljim stručnjacima i uz punu informatičku podršku, obaviti sve poslove iz domena prostornog planiranja, urbanizma, projektovanja, ali i zaštite životne sredine kao neodvojivog dela moderne urbanističke delatnosti i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika koji su svojim radom pokazali da Grad Niš ima izuzetno kvalitetne ljude u ovoj oblasti - rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svečanosti otvaranja.

Spisak radova, koji će biti predstavljeni na 26. Salonu urbanizma, možete pogledati u pdf fajlu. Više detalja o nekima od njih, čitajte uskoro na portalu eKapija!

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.