NavMenu

Besplatna IT obuka za 100 novih učesnica - Prijave za Rails Girls radionicu do 19. novembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.11.2017. 13:51
Komentari
Podeli
(Foto: Nemanja Knežević)
Rails Girls Beograd zajednica 2. i 3. decembra organizuje u Fabrici (Bulevar Despota Stefana 115) najveću do sad besplatnu radionicu za čak 100 učesnica. Radionica je, kao i do sad, posvećena savladavanju osnova veb programiranja uz korišćenje Ruby on Rails tehnologije.

Ono po čemu se ova radionica razlikuje od svih prethodnih jeste mogućnost da primi 100 polaznica. Do sada su se radionice održavale dva puta godišnje, od nedavno je uvedeno i treće izdanje, namenjeno isključivo tinejdžerkama. Iako je u RGB programima učestvovalo preko 300 polaznica do sad, kapaciteti i dalje nisu dovoljno veliki da prime sve zainteresovane, kojih je deset puta više - saopštili su organizatori.

#RGB100 radionica je namenjena svim devojkama i ženama, bez obzira na prethodno iskustvo u programiranju. Ideja je da polaznicama pruži podršku u učenju i alate koji će im pomoći da na praktičan način ostvare svoje ideje.

- Rad u malim grupama sa mentorskom podrškom je naročito važan za sve one koje se prvi put susreću sa programiranjem, ali i za polaznice sa prethodnim iskustvom, koje na ovaj način brže i lakše usvajaju nova znanja. Neke od učesnica su podstaknute radionicama nastavile sa učenjem RoR-a, počele da uče srodne tehnologije, dobile prakse ili zaposlenje u različitim IT kompanijama, vratile se kao mentorke na narednim izdanjima. Ipak, važno je naglasiti da radionica nije nikakav instant kurs i da je za svaki pomenuti rezultat bila potrebna jaka motivacija, upornost i želja za učenjem nakon dvodnevnog rada koji predstavlja samo uvod u čitav proces. Posebna vrednost radionice je i to što polaznice mogu da računaju na mentorsku podršku, ali i podršku grupe u daljem procesu učenja - dodaje se u saopštenju.


Prijave za učešće na predstojećoj #RGB100 radionici su otvorene do 19. novembra u ponoć, a formular kao i više informacija o samom događaju se nalazi na RGB sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.