NavMenu

Godinu dana od otvaranja autoputa Ljig-Preljina - Otvoreno 67 preduzeća, u planu izgradnja industrijske zone

Izvor: Tanjug Sreda, 08.11.2017. 09:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Otvaranjem deonice autoputa Ljig - Preljina, pre godinu dana unapređen je i ubrzan saobraćaj u ovom delu Srbije. Izgradnjom saobraćajnice Čačak je postao značajna tačka na strateškoj mapi države, a po rečima Milice Dačić, zamenice gradonačelnika, nije izostao ni razvoj lokalne privrede.

- Sama činjenica da je za godinu dana otvoreno 67 novih preduzeća, govori koliki je značaj za Čačak i Preljinu otvaranje deonice autoputa. To samim tim znači i nova radna mesta za lokalne stanovnike, poziciniranje grada kao bitnog privrednog subjekta u regionu - istakla je Dačić.

Ni posle otvaranja deonice autoputa ulaganja nisu izostala, tako da je na teritoriji Preljine plnirana izgradnja nove indusrijske zone, za šta je Vlada Srbije izdvojila pola milijarde dinara.

Prema rečima privrednika Mihaila Jovića, planirane investicije u narednom periodu još više će doprineti razvoju Preljine i grada Čačka.


- Nastavak izgradnje autoputa, ali i otvaranje aerodroma za civilni saobraćaj doprineće da Čačak postane treće bitno saobraćajno čvorište, pored Beograda i Niša. Nadamo se da ćemo na taj način uspeti da obezbedimo nova radna mesta, ali i da vratimo naše studente koji nakon studija u većini slučajeva ostaju u glavnom gradu -izjavio je Jović.

Deonica auto puta Ljig-Preljina dugačka je više od 40 kilometara, ima 66 mostova i četiri velika tunela, kao i 7,5 kilometara zaštitne ograde od buke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.