NavMenu

Otvoren novi bazen u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Novosti Sreda, 08.11.2017. 08:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Snapper 68/shutterstock.com)Ilustracija
Novoizgrađeni bazen u Sremskoj Mitrovici, svečano su otvorili u utorak uveče (7. novembra 2017. godine), Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, i Rasim Ljajić ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, u prisustvu Branislava Nedimovića ministra za poljoprivredu, kao i čelnike ovog grada. Jedan od značajnijih kapitalnih projekata Sremske Mitrovice, završen je nakon 18 meseci, a vrednost investicije iznosi oko 250 miliona dinara.

- Turizam i sport, vrlo često idu ruku pod ruku, oni nisu samo zabava i rekreacija, već želimo da krenu ka razvoju. I to zaista može da se dogodi, ukoliko imamo dobru sportsku infrastrukturu, jer samo ona daje uslove da razvijamo sport i turizam, da omogućimo pripreme velikom broju sportista, između ostalog i ovde u Sremskoj Mitrovici - rekao je Ljajić i dodao da Sremska Mitrovica ima sa čim da se ponosi, ne samo sa ovim objektom, već raznim resursima, kulturnim nasleđem, idealnim odmaralištima i izletištima.

- Ovakve investicije će više privući investitore, da ulažu u privatni smeštaj. Ovo je signal njima da vredi ulagati u hotele i druge smeštajne kapacitete, jer će se ta investicija vrlo brzo vratiti s obzirom na ove potencijale - ocenio je ministar Ljajić.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni ministar Udovičić, koji je naglasio da za njega ne postoji bolji osećaj nego kada otvara bazen.

- U sportu se najbolje pokazuje timski rad, a bez timskog rada nema rezultata – naglasio je Udovičić.


Na svečanosti prisutnim zvanicima obratio se i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, koji je istakao, da će ovaj bazen omogućiti i razvoj vaterpola.

Projektom su izgarđena dva bazena - jedan poluolimpijski dimenzija 25x12, za potrebe raznih takmičenja i drugi manjih dimenzija, 10 puta osam metara, koji je planiran za rekreaciju. U zgradi bazena planirana je izgradnja spa centra, teretane, info pulta i modernih svlačionica, kao i VIP deo sa posebnim ulazom na bazen.

O detaljima samog projekta izgradnje bazena eKapija je već pisala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.