Izvor: Novosti | Sreda, 08.11.2017.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren novi bazen u Sremskoj Mitrovici

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Novoizgrađeni bazen u Sremskoj Mitrovici, svečano su otvorili u utorak uveče (7. novembra 2017. godine), Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, i Rasim Ljajić ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, u prisustvu Branislava Nedimovića ministra za poljoprivredu, kao i čelnike ovog grada. Jedan od značajnijih kapitalnih projekata Sremske Mitrovice, završen je nakon 18 meseci, a vrednost investicije iznosi oko 250 miliona dinara.

- Turizam i sport, vrlo često idu ruku pod ruku, oni nisu samo zabava i rekreacija, već želimo da krenu ka razvoju. I to zaista može da se dogodi, ukoliko imamo dobru sportsku infrastrukturu, jer samo ona daje uslove da razvijamo sport i turizam, da omogućimo pripreme velikom broju sportista, između ostalog i ovde u Sremskoj Mitrovici - rekao je Ljajić i dodao da Sremska Mitrovica ima sa čim da se ponosi, ne samo sa ovim objektom, već raznim resursima, kulturnim nasleđem, idealnim odmaralištima i izletištima.

- Ovakve investicije će više privući investitore, da ulažu u privatni smeštaj. Ovo je signal njima da vredi ulagati u hotele i druge smeštajne kapacitete, jer će se ta investicija vrlo brzo vratiti s obzirom na ove potencijale - ocenio je ministar Ljajić.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni ministar Udovičić, koji je naglasio da za njega ne postoji bolji osećaj nego kada otvara bazen.

- U sportu se najbolje pokazuje timski rad, a bez timskog rada nema rezultata – naglasio je Udovičić.

Na svečanosti prisutnim zvanicima obratio se i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, koji je istakao, da će ovaj bazen omogućiti i razvoj vaterpola.

Projektom su izgarđena dva bazena - jedan poluolimpijski dimenzija 25x12, za potrebe raznih takmičenja i drugi manjih dimenzija, 10 puta osam metara, koji je planiran za rekreaciju. U zgradi bazena planirana je izgradnja spa centra, teretane, info pulta i modernih svlačionica, kao i VIP deo sa posebnim ulazom na bazen.

O detaljima samog projekta izgradnje bazena eKapija je već pisala.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.