Izvor: eKapija | Utorak, 07.11.2017.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

EPS planira novo teretno pristanište u TE Nikola Tesla B - Rok za projektante 4. decembar

Termoelektrana Nikola Tesla B (Foto: Zdravko Lončar)
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije namerava da za potrebe TE Nikola Tesla B u Obrenovcu izgradi novo teretno mehanizovano pristanište, na desnoj obali Save i u te svrhe raspisalo je javni poziv za izbor projektanta koji bi izradio dokumentaciju za proglašenje lučkog područja na lokaciji TENT B.

Kako je navedeno u oglasu, projektant treba da izradi prethodnu analizu osnovnih faktora, studiju lokacije i ekonomsko-finansijsku analizu opravdanosti proglašenja novog lučkog područja, uz zahtev za pokretanje postupka za proglašenje novog lučkog područja.

Pristanište bi služilo za potrebe TENT B, za rečni transport opreme, materijala za odsumporavanje, uglja, pepela i gipsa, kao nusprodukata proizvodnog procesa, za plasman u komercijalne svrhe i transport nafte, derivata nafte za potrebe TENT-a...

Ponude se dostavljaju JP EPS do 4. decembra do 8 časova, a njihovo javno otvaranje obaviće se sat vremena po isteku tog roka. Odluka o najpovoljnije ponuđaču biće doneta u roku od 25 dana od otvaranja ponuda.

Nakon izbora i stupanja ugovora na snagu, projektant će na raspolaganju imati 120 dana da sačini traženu dokumentaciju.

Sve informacije o tenderu pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.