Izvor: eKapija | Ponedeljak, 06.11.2017.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završena rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Mali, Antić i Lončar u obilasku klinike (Foto: beograd.rs)
Završena je rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević u Padinskoj skeli koju su zajedno finansirale švajcarska vlada i Grad Beograd, prenosi Beoinfo.

- U ovom objektu zamenjena je kompletna stolarija, urađena izolacija i sređena fasada, čime su stvoreni uslovi kakvih nikada ranije nije bilo - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lonnčar koji je sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišao tu bolnicu.

Ministar Zlatibor Lončar podsetio je da je ugovor o finansijskoj pomoći potpisan krajem 2015. godine, a u radove je uloženo oko 2,5 mil EUR, tako da sada postoje svi neophodni uslovi da pacijenti dobiju maksimalnu negu i sve što je potrebno kako bi se oporavili i vratili normalnom životu i svojim porodicama.

Rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti je deo velikog projekta koji Republika Srbija i Grad Beograd rade uz podršku Vlade Švajcarske Konfederacije. Ovaj projekat ima tri segmenta, jedan je energetska rehabilitacija i rekonstrukcija klinike, drugi je energetska obnova OŠ Olga Petrov, a treći izgradnja kombinovane toplane za dobijanje električne toplotne energije na bazi biomase.

Švajcarska donacija je 7,7 mil EUR i oko 970 hiljada švajcarskih franaka. Grad Beograd je učestvovao sa 1,5 mil EUR.

Projekat obnove klinike Dr Laza Lazarević u Padinskoj skeli obuhvatao je kompletnu rekonstrukciju dotrajalih i oronulih objekata – zamenu prozora i spoljne stolarije, termoizolaciju, bojenje fasade, zamenu krovnih konstrukcija, kao i zamenu hidrotehničkih, termotehničkih i elektroenergetskih izolacija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.