NavMenu

Dekan ETF-a Zoran Jovanović podneo ostavku

Izvor: Danas Nedelja, 05.11.2017. 15:06
Komentari
Podeli
Zgrada tehničkih fakulteta u Beogradu (Foto: Ivana Vuksa)Zgrada tehničkih fakulteta u Beogradu
Dosadašnji dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Zoran Jovanović podneo je ostavku na tu funkciju i o tome obavestio zaposlene na fakultetu, potvrdio je za Danas predsednik Saveta ETF-a Željko Đurović.

Prema saznanjima beogradskog lista, Jovanović je podneo ostavku jer nije dobio podršku kolega da se studijski program Softversko inženjerstvo i modul Računarska tehnika i informatika (u okviru studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo) odvoje u zaseban departman. Profesor Jovanović nije želeo da komentariše ostavku, a na fakultetu je rečeno da je većina zaposlenih bila protiv ideje da se računarstvo odvoji od elektrotehnike, kao i da novi departman bude samo formalno pod kapom ETF-a i da se koristi brend tog fakulteta, a da s druge strane bude potpuno finansijski odvojen od njega.

- Dosadašnji dekan je izgubio poverenje fakulteta, izgubio je poverenje ljudi, jer o planovima za odvajanje računarstva nije nikoga obavestio. Sve se zasnivalo na usmenim razgovorima, nije postojao zvaničan dopis, niti bilo kakva ponuda na papiru. O tome nije obavestio Nastavno-naučno veće i Savet ETF-a, ni rektora Univerziteta u Beogradu, niti mene kao predsednika Saveta UB. Ne možete praviti državu u državi. Možete da pravite studijski program u okviru univerziteta, svet ne poznaje departmane... Računarstvo je nastalo od elektrotehnike i oni su neraskidivo povezani - kaže za Danas Branko Kovačević, profesor ETF-a i predsednik Saveta UB.


Jovanovićevu ostavku treba da potvrdi Savet ETF-a, a sednica tog tela najverovatnije će biti održana krajem iduće nedelje i na njoj će biti imenovan vršilac dužnosti dekana do izbora novog "prvog čoveka" fakulteta. Branko Kovačević, koji je ranije bio na čelu ETF-a, kaže da se neće kandidovati, ali da je spreman da savetima pomogne novoj upravi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.