Izvor: Beta | Subota, 04.11.2017.| 07:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vojnotehnički institut zapošljava 39 mladih

Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je prijem 39 mladih inženjera u Vojnotehnički institut - najveću vojnu naučno-istraživačku ustanovu na Balkanu.

Čestitajući zaposlenima godišnjicu, Vulin je najavio da će iz budžeta Ministarstva odbrane toj ustanovi u novembru biti isplaćena četiri miliona dinara za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Od iduće godine, a tako će biti predviđeno i budžetom, imaćete drugačiji položaj da biste mogli da koristite i deo sopstvenih prihoda i naročito onih koja dolaze iz ministarstva za stimulaciju za poboljšanje materijalnog položaja. Dakle, ne samo da trošite na mašine i opremu, već na ljude, što je važnije, skuplje i teže obezbediti, a još teže sačuvati nego bilo kakvu tehnologiju - kazao je Vulin.

On je ocenio da u tehnološkom smislu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zavise od inteligencije i pregnuća zaposlenih u Institutu.

Predstavljajući aktuelne projekte Vojnotehničkog instituta, direktor VTI pukovnik Zoran Rajić kazao je da je tokom godine u naoružanje VS uveden prototip širokopojasnog radio-goniometra "hera", komplet strelišne opreme sa radio-upravljanjem – UPTM i prototip ogrtača vojničkog maskirnog M-12 iz kompleta lične opreme.

Povodom Dana VTI, plaketa za doprinos u realizaciji ciljeva i zadataka Instituta dodeljena je fabrici Prva petoletka – Namenska a.d. Trstenik, a zahvalnice Direkciji za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju, Vazduhoplovnom zavodu Moma Stanojlović, FAP korporaciji a.d. Priboj i Vlatakom Institutu doo iz Beograda.

Vojnotehnički institut u Žarkovu osnovan je 3. novembra 1948. godine kao Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije, radi opremanja, razvoja i modernizacije vojske s osloncem na sopstvene snage.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.