Izvor: eKapija | Petak, 03.11.2017.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fabrika vode u Zrenjaninu spremna još od septembra - Čeka se samo upotrebna dozvola

Ilustracija (Foto: Orlando_Stocker/shutterstock.com)
Fabrika vode u Zrenjaninu je još od septembra tehnički u potpunosti spremna da snabdeva grad zdravstveno ispravnom pitkom vodom, saopštila je kompanija Synertech kojoj je poveren posao izgradnje postrojenja u Zrenjaninu, prenosi portal IloveZrenjanin.

Međutim, kako kažu u ovoj kompaniji, još uvek se čeka upotrebna dozvola za objekat.

– Nakon završetka izgradnje postrojenja, angažovano je licencirano privredno društvo kome je poveren posao tehničkog pregleda i prijema objekta, a što je preduslov za ishodovanje dozvole za upotrebu objekta. Obim priložene dokumentacije zahteva duži proces tehničkog prijema nego što je to uobičajeno za drugu vrstu objekata, i mi kao investitor izgradnje nismo u mogućnosti da taj postupak ubrzamo - kažu u Synertechu.

Dodaju i da je zbog postupanja pokrajinske administracije izgubljeno gotovo mesec dana u fazi kompletiranja dokumentacije za tehnički prijem.

- Nadamo se da će to sada biti ispravljeno i očekujemo u vezi toga pomoć Ministarstva zdravlja, konkretno pomoć ministra Zlatibora Lončara - kažu predstavnici Synertecha.

Prema njihovim navodima, fabrika vode bez bilo kakvih tehničko tehnoloških problema prerađuje pitku vodu i može da isporuči vodu u skladu sa važećim Pravilnikom koji propisuje značajno strožije kriterijume od evropskih.

- Čim se otklone administrativne prepreke i ishoduje upotrebna dozvola, građani Zrenjanina konzumiraće jednu od zdravstveno najispravnijih pitkih voda u Srbiji - poručili su iz Synertecha.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.