NavMenu

Fabrika šinskih vozila Goša ide u stečaj?

Izvor: Beta Četvrtak, 02.11.2017. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: J5M/shutterstock.com)Ilustracija
Predlog za uvođenje stečaja u Fabrici šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke podnela je beogradska firma Capital Consulting 2017, koja je potraživanje od 400.000 EUR otkupila od bivšeg vlasnika te fabrike, slovačkog ŽOS-a, rekao je danas Beti direktor Goše Milutin Šćepanović.

On je rekao da je ŽOS iz Trnave svoje potraživanje preneo na ćerku firmu ŽOS iz Zvolena, koja ga je zatim prodala Capital Consultingu, u čije je ime advokatska kancelarija Đorđević podnela predlog sudu da pokrene stečaj kako bi naplatila potraživanje.

Prema rečima Šćepanovića, firma Capital Consulting 2017 osnovana je pre dva meseca.

- Ne poričemo to potraživanje, ono je jedino ostalo neobezbeđeno i nije preveliko u odnosu na dugove koje imamo prema radnicima i drugim poveriocima - rekao je on.

Goša je, kako je dodao, "taman ugovorila poslove i na prvom ročištu pokušaće da zaustavi stečaj", prenosi Beta.

Ta agencija javila je ranije danas da je rukovodstvo Goše iz Smederevske Palanke podnelo sudu predlog za uvođenje stečaja, što je potvrdio predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u fabrici Milan Vujičić.

- Ne znam zbog čega je predloženo uvođenje stečaja jer smo pokrenuli proizvodnju i radili onako kako je dogovoreno - kazao je Vujičić.

Dodao je da će se radnici "boriti protiv uvođenja stečaja i u tome tražiti pomoć Vlade Srbije".

Štrajk zaposlenih u Goši je posle pet i po meseci prekinut 19. septembra, dogovorom sa rukovodstvom o isplati dela zaostalih zarada.

- Do sada smo primili 240.000 dinara po radniku, zajedno sa 60.000 dinara koje nam je dala država - kazao je Vujičić.

Radnici Goše štrajkovali su zbog neisplaćenih zarada od 2015. godine i doprinosa i poreza za 4,5 godine, povezivanja radnog staža i overe zdravstvenih knjižica.

Goša je bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS Trnava, a aprila ove godine je prodata kiparskoj firmi Lisnart Holdings.

Vujičić je rekao da radnici dosada nisu upoznali novog vlasnika Goše, iako je obećao da će 15 dana od pokretanja proizvodnje posle štrajka posetiti fabriku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.